preskoči na sadržaj
Aktualno iz VUSD

Arhiva vijesti iz programa VUSD

Vijesti, rezultati, aktivnosti i prikazi rada i realizacije programa Vikendom u sportske dvorane pohranjene su u Arhivi vijesti.

Zbog organizacijskih i kadrovskih promjena od šk. godine 2016./2017. u našoj školi se ne provodi program Vikendom u sportske dvorane.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević Maja Flego Ostović  datum: 9. 9. 2019. 16:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Iz izvještaja GUOŠ-a

Izvadak iz Izvješća o provođenju programa "Vikendom u športske dvorane" 2007. - 2009. - Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport je radi poboljšanja učeničkog standarda učenika osnovnih škola, a sukladno «Programu razvoja športa Grada Zagreba 2006. – 2010.», u rujnu 2007. godine započeo s provedbom programa izvannastavnih aktivnosti pod imenom „VIKENDOM U ŠPORTSKE DVORANE“. Time su stvoreni uvjeti koji omogućavaju bavljenje športskom aktivnošću velikom broju učenika, a naročito onih koji nisu obuhvaćeni selekcioniranjem u klubovima te time aktivno uključeni u šport.

Ovaj neosporno značajan i pedagoški opravdan program ima za cilj stvaranje navike bavljenja nekom športskom aktivnošću više puta tjedno kao zdravstveno, socijalno i psihološki usmjerenom aktivnošću radi podizanja kvalitete života uz prevenciju svih oblika neprihvatljivog ponašanja.

U program je u školskoj godini 2008/09. redovno bilo uključeno oko 14.000 učenika u 83 osnovne škole Grada Zagreba. Interes učenika se kreće između 25 – 40 % po školi što smatramo izuzetno značajnim brojkom te pokazuje prepoznatu potrebu za ovim Programom.

Športske aktivnosti, u potpunosti besplatne za učenike, održavaju se vikendom i/ili tijekom radnog tjedna u poslijepodnevnim satima i međusmjenama, a njihovi sadržaji su prilagođeni interesima učenika te prostornim kapacitetima i slobodnim terminima u dvorani. Termini u međusmjenama su prilagođeni razrednoj nastavi. Program se provodi tijekom cijele godine što uključuje i zimske, proljetne i dio ljetnih praznika.

TražilicaDobro došli!


Spomenica škole


Na današnji dan


Anketa
Koliko knjiga pročitaš u mjesec dana?


Fotografija dana


Šenoina videoteka


Croatian Makers

Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju