preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Ljetni praznici 2020

   

 

Ugodne, vesele i zabavne ljetne praznike žele vam

djelatnici OŠ Augusta Šenoe

 

Likovni rad: NF, 6.d

Vijesti iz nastavnog rada

4. razredi - Škola u prirodi 2019

Učenici 4. razreda sa svojim su razrednicama i učiteljima PB-a boravili od 16. do 20. rujna 2019., u Crikvenici realizirajući program Škole u prirodi.

Smješteni su bili u odmaralištu Stoimena jednom od omiljenijih odredišta predškolaca i školaraca jer je čitav prostor hostelskog mediteranskog parka kvalitetno osmišljen.

Osvrt pročitajte u nastavu vijesti, a fotografije pogledajte u foto-galeriji.


Tijekom puta zaustavili su se u Senju i obišli utvrdu Nehaj. Utvrda Nehaj simbol je grada Senja sagrađena je 1558. godine i što je vrlo zanimljivo bila je građena od materijala razrušenih crkava, kapelica i samostana koji su bili izvan zidina grada. Unutar zidina utvrde učenici su razgledali zbirke: Senjske crkve kroz povijest, Senjski uskoci, plemićki grbovi i grbovi grada Senja. Na samom vrhu  uživali su u pogledu koji se pruža na otoke Krk, Rab, Cres, te na Gorski kotar, Velebit i Učku.

Drugog dan  boravka u Školi u prirodi turističkim su se brodićem vozili do otoka Krka  gdje su posjetili špilju Biserujku.  Prema legendi, špilja je dobila ime prema blagu koje je u njoj pronađeno, a pripadalo je lokalnim gusarima. Veličinom svog podzemnog prostora, Biserujka  je oduševila učenike svojom ljepotom i zanimljivošću jer se nalazi na svega nekoliko desetaka metara nad morem i u njegovoj blizini. Dugačka je samo 110 metara, ali vrlo je bogata stalaktitima, stalagmitima i stalagnatima.

I Akvarij u centru Crikvenice s trideset bazena, koji podsjećaju na prirodna staništa i u kojima obitava stotinu riba Jadrana i pedesetak primjeraka tropskih morskih riba, posebno je privukao pozornost četvrtaša.

Svakoga dana tijekom poslijepodneva za učenike je bila organizirana nastava u prirodi i razne sportske aktivnosti.

Večeri su učenici provodili u mini disku koje su tematski osmišljavali zabavni animatori uz puno pjesma,  plesova i zabavnih igara.

Stotinjak  četvrtaša  uživalo je  zajedno sa svojim učiteljicama u terenskoj nastavi, šetnjama Crikvenicom, izletima i sportsko-rekreativnim aktivnostima na otvorenome. Umjesto u školskim klupama, o biljnom i životinjskom svijetu priobalnog područja, učili su i istraživali u mediteranskome parku i plaži, kroz igru i druženje.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Petrunjela Krajačić   datum: 30. 9. 2019.

TražilicaDobro došli!


Spomenica škole


Anketa
Dragi učenici, ocijenite vlastito zadovoljstvo sudjelovanjem u nastavi na daljinu.Fotografija dana


Na današnji dan


Šenoina videoteka


Croatian Makers

Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju