2015-09-18 12:57:00

Jumicar HR - program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu

Dana 10. rujna ugostili smo u našoj školi Jumicar – program preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu, kao dio aktivnosti projekta "I ja sam u prometu". Program je ...

bio namijenjen učenicima drugih razreda koji su na zabavan i edukativan način učili o sigurnosti u cestovnom prometu.

U prvom, teorijskom dijelu programa djeca su učila o pravilima prometa kao pješaci i biciklisti i odslušali kratko predavanje o osnovama pružanja prve pomoći.

U drugom, njima zanimljivijem dijelu, dobili su mogućnost osjetiti kako je biti u ulozi vozača. S nestrpljenjem i veseljem su čekali u redu kako bi sjeli za volan malenih automobila i doživjeli kako pravi promet na cesti funkcionira. Na puno toga su morali paziti: vezati se sigurnosnim pojasom, poštivati prometne znakove i semafore, paziti na pješake, na vrijeme zaustaviti auto i još na sve drugo što je bitno za sigurnost prometa.

Kao i kod odraslih, uvidjeli smo nekoliko kategorija vozača: prebrzi i nervozni, umjereni, prespori, pažljivi, nepažljivi, sigurni i nesigurni. Srećom, imaju još desetak godina da se kroz ovakve programe nauče pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.

Veselimo se Jumicaru i dogodine!

            


Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb