2019-06-28 19:09:00

e-twinning projekt o zdravom životu

Učenici 3. e razreda uključili su se, drugu godinu za redom. u eTwinning projekt Healthy living -  Živjeti zdravo.

Ove je školske godine  u projektu  sudjelovalo 80 partnera iz 9 država. Jedan od glavnih ciljeva samog projekta, koji je osmislila vukovarska učiteljica Paricija Butrazin, bilo je stvaranje zdravih navika pravilne ishrane za održavanje fizioloških funkcija organizma i zdravlja te podizanje razine svijesti o važnost kretanja i tjelesnog vježbanja za zdravlje i dobro osjećanje. 

Učenici 3.e s projektom su započeli u rujnu 2018., a završili u lipnju 2019. Opis aktivnosti pročitajte u nastavku vijesti, a fotografije objavljujemo u foto-galeriji.

Tijekom projekta učenici su upoznali utjecaj namirnica na zdravlje i pravilno ih primjenjivali u prehrani kako bi zadovoljili potrebu organizma za dnevnim unosom energije i dovoljnom količinom prehrambenih i zaštitnih tvari te spoznali  važnost pijenja vode i  čajeva, kao i unosa dovoljne količine vode tijekom dana.

Ciklus predavanja o zdravlju započeli su druženjem s višom medicinskom sestrom Majom Hrnjak  koja im je održala predavanje o dječjim zaraznim bolestima.  Sudjelovali su i u CroCosi istraživanju Hrvatskog zavoda za Javno zdravstvo.

Posjetili su Centar zdravlja MoFit  Fitness club gdje su radili su vježbe razgibavanja i okušali se u vožnji spinninga .

U  goste su pozvali  s Luku Omana, predsjednika Udruge Prijatelji životinja koji im je predstavio projekt „Svaki život je dragocjen“  čiji je cilj razvijati kod djece suosjećanje i naučiti ih pravilnoj skrbi o životinjama.
Nakon interaktivnog predavanja, učenici su raspravljali o životu životinja u njihovom prirodnom staništu

Dolaskom proljeća  i lijepog vremena posvetili su se različitim igrama u školskom dvorištu i  šetnji u prirodi  kako bi  osvijestiti važnost kretanja i tjelesnog vježbanja za zdravlje te  poboljšali ekološku svijest i pozitivan odnos prema životnoj sredini.

Za Dan sporta posjetili su Muzej Dražena Petrovića i KK Cibona.


Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb