2019-07-04 08:23:00

Učenici 3.e uronili u svijet likovnih umjetnika

Učenici 3.e sudjelovali su tijekom ove školske godine u eTwinning projektu "U svijetu likovnih umjetnika".
Projekt su osmislile i pokrenule članice Udruge hrvatskih učitelja Zvono, učiteljice razredne nastave Nevenka Dimač i Sandra Vuk. Projekt je bio namijenjen vrtićima, školama i posebnim odgojno -obrazovnim skupinama, a u njemu je sudjelovalo 62 učitelja/ odgajatelja iz Hrvatske, Malte i Srbije.

Ciljevi projekta bili su: upoznati život, rad i djela najvećih likovnih umjetnika, te stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvijanje dječjih umjetničkih i kreativnih sposobnosti, inicijative i samopouzdanja.

Učenici 3.e  iz mjeseca u mjesec upoznavali su se s životom  djelima brojnih svjetskih i domaćih umjetnika: Van Gogha, Picassa, Haringa, Kahlo, Matissea, Kusame, Rodriguea, Generalića i Turkalj.

Učenici su tijekom projekta uočavali boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi, proučavali kako umjetnici u svojim djelima koriste osnovne i izvedene boje, uočavali su čistoću boja, naučili prikazati crtom detalje i oblikovati različite predmete. 

Dio radova iz ovog projekta nastalih po uzoru na Blue Doga američkog umjetnika Georgea Rodriguea  3.e je  poklonio kao rođendansku čestitku  Specijalističkoj veterinarskoj praksi At vet, a možete ih pogledati u foto-albumu.


Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb