2020-02-12 09:06:00

eTwinning događaj u našoj školi

11. veljače obilježili smo Dan sigurnijeg interneta u razredima razredne i predmetne nastave.
Koristeći materijale s web stranice projekta 
www.dansigurnijeginterneta.org učitelji uključeni na eTwinning platformu, osmislili su odgovarajuće edukativne sadržaje. Cilj je skrenuti učenicima pozornost na internetsku sigurnost. Na taj način bit ćemo dio svjetske zajednice koja promiče sigurnost na internetu.
Pročitajte više i pogledajte primjere učeničkih rješenja:

Učenici 4.e razreda izrađivali su pomoću računala svoj vlastititu oznaku Sigurnosti na internetu.

   

Učenici 5.a i 5.b su na nastavi informatike proveli, timskim radom, istraživanje o sigurnosti na internetu na teme: osobni podatci, značenje lozinke, autorska prava, opasnosti na internetu, pravila privatosti i krađe identiteta. Po završetku istraživanja izradili su plakat te prezentirali svoja rješenja ostalima. Nakon prezentacije učenici su proveli vrednovanje kao učenje, te na skali procjene sami sebe ocijenili u elementima pomaganje, slušanje i suradnja.

Radove objavljujemo u foto - albumu.

Učenici informatičke skupine 7.ab uporabom alata Sway na platformi Office365 izradili svoj digitalni obrazovni sadržaj, kojeg su potom objavili u svojoj razrednoj bilježnici na OneNote aplikaciji. Primjer jednog od rješenja

Učenici informatičke skupine 7.cd koristeći se materijalima iz udžbenika informatike, sadržaja sa stranice dansigurnijeginterneta.org i Virtualne učionice na stranici www.petzanet.hr izradili su, u programu MS Word, dokument s temom "Mojih 8 pravila za sigurniji internet". U privitku vijesti dodajemo primjer jednog od rješenja.

Učenici informatičke skupine 8.ab, timskim radom i koristeći se sadržajima sa internetskih stranica (gore navedenih), te uporabom aplikacije Forms na platformi Office365 izradili su kvizove o Sigurnosti na internetu. Svoja rješenja prezentirali su ostalim učenicima te proveli vrednovanje kao učenje, tj. samoprocjenju vlastitog doprinosa u timskom radu.  Pogledajte primjer jednog kviza i odgovorite na pitanja.

 


Osnovna škola Augusta Šenoe Zagreb