preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Projekti i događanja u školi

eTwinning projekt: STEAM in society and community

Tijekom nastavne godine u okviru nastavnih sadržaja iz Tehničke kulture, provodili su se dodatni zadatci za učenike 8.a i 8.b u okviru provedbe i sudjelovanja u eTwinning projektu: STEAM in society and community. U nastavku pogledajte kratki opis aktivnosti i nekoliko fotografija.

Učenici su sudjelovali u izradi zadataka vezanih uz područje STEAM-a i to:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 21. 6. 2021. 19:03

Kairos - pravo vrijeme II. Vijest ima dokument u privitku

Druga ovogodišnja tribina KAIROS - pravo vrijeme, održana je u petak 28.svibnja 2021. u 15:40 u učionici fizike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Štefanac  datum: 28. 5. 2021. 19:31

Kairos - pravo vrijeme Vijest ima dokument u privitku

Prva ovogodišnja tribina KAIROS - pravo vrijeme, održat će se u utorak, 11.5.2021.u 8 sati u učionici matematike.
Više informacija:

  :: opširnije :: 


objavio: Josip Štefanac  datum: 10. 5. 2021. 15:42

Prezentacija projektnih aktivnosti

U četvrtak 18.03.2021. proveli smo projektni dan "Šenoa volontira".

Projektne aktivnosti odvijale su se u učionicima i školskim hodnicima, na školskom dvorištu, u sportskoj dvorani, a tri razredna odjela posjetila su prodajnu, humanitarnu izložbu SŠ - Centar za odgoj i obrazovanje.

Prikupili smo veliki broj fotografija i video zapisa, te izradili kratki video prikaz događanja. POGLEDAJTE

Zahvaljujemo svima na svim uspješno provedenim aktivnostima i akcijama!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević Ivana Sauha  datum: 6. 4. 2021. 16:20

Šenoa volontira - projektni dan

U četvrtak 18. ožujka 2021. održat ćemo projektni - nenastavni dan pod nazivom "Šenoa volontira".

Projektne aktivnosti biti će usmjerene na poticanje učenika za sudjelovanje u stvaranju volonterske zajednice, doprinos održivom razvoju, te aktivno i odgovorno djelovanje u društvu.

O projektnim aktivnostima razrednih odjela, kao i na razini škole više informacija učenici i roditelji dobit će od razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 10. 3. 2021. 09:11

eTwinning događanje u našoj školi

 Obilježavanje Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti u OŠ A. Šenoe odvijalo se u tjednu od 8. do 12. veljače 2021..
Učenici su na nastavnim i izvannastavnim satima, te satima razrednih odjela provodili istraživanja, snimali intervjue i razgovore sa zananstvenicama putem videokonferencija, čitali knjige o znanstvenicama, "buntovnim" ženama i djevojkama koje su nadahnule svijet, izrađivali prezentacije, dokumente, plakete, likovne radove i prezentirali svoja rješenja ostalim učenicima.
Pregled radova, aktivnosti i digitalnih sadržaja:

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 12. 2. 2021. 19:34

Projektni zadatak iz Biologije Vijest ima dokument u privitku

Učenice 7.a razreda Dora, Tara, Hana, Melita i Korina provele su istraživanje iz biologije na temu "Izračunavanje brzine fotosinteze u listovima bršljana pri različitim svjetlosnim uvjetima".

Primjenom metoda znanstvenog istraživanja proučavale su fotosintezu i izradile svoj znanstveni rad. Pročitajte!

Objavljujemo njihov rad kao primjer poticanja djevojaka za bavljenje znanošću u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tamara Jankulovski  datum: 8. 2. 2021. 16:45

Plaketa nagrađene eTwinning škole

Iz European Commission u Briselu, na adresu škole stigla je plaketa eTwinning nagrađene škole za 2020/2021. i potvrda nagrade.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević Petrunjela Krajačić  datum: 29. 10. 2020. 16:45

Male tehničke radionice - eTwinning

Projekt „Male tehničke radionice II“ porkenut je na platformi eTwinning, s ciljem poticanja učenika i učenica za razvijanje tehničko - tehnoloških vještina i znanja, razvijanju kreativnosti, praktičnih vještina, obrade materijala i uporabe IKT-a. 

Projekt će omogućiti prezentaciju inovativnih i samostalnih kreacija učenika u području tehničkog stvaralaštva, a koje su tijekom školske godine nastale u nastavnom i izvannastavnom radu. Također, sudjelovanjem u projektu učenici će upoznati partnere i njihove škole, te ostvariti suradnju i razmjenu ideja.

Oznaka kvalitete za projekt MTR iz šk.godine 2019./2020.


 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 16. 9. 2020. 10:43

eTwinning projekt: HRVATSKA BAJKOVNICA

Već treću godinu za redom učenici 4. e naše škole sudjelovali su u e Twinning projektu naziva Hrvatska bajkovnica. Riječ je o projektu zagrebačkih učiteljica Nevenke Dimač i Petrunjele Krajačić čiji je cilj da učenici razvijaju i bogate govorni izraz i leksik, vježbaju interpretativno čitanje i čitanje po ulogama, vježbaju stvaralačko prepričavanje i pripovijedanje, te sudjeluju u svim oblicima igara po ulogama.

Pročitajte više u nastavu vijesti i pogledajte fotografije u albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 2. 7. 2020. 09:34

eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika- Art in my heart

Učenici 4.e razreda sudjelovali su tijekom školske godine  u eTwinning projektu "U svijetu likovnih umjetnika – Art in my heart".

Ovaj projekt, koji se već drugu godinu za redom ostvaruje međunarodno, osmislile su i vodile učiteljice razredne nastave Nevenka Dimač i Sandra Vuk.

Učenici su iz mjeseca u mjesec upoznali živote i najznačajnija djela umjetnika Giuseppea Arcimbolda, Roya Lihtensteina, Agathe Ruiz de la Prada, Keitha Haringa, Leonarda da Vincija, Pabla Picassa, Joana Miroa, M. C. Ashera, Mary Blair, Romera Britta, Georgesa Braquea, Andyja Warhola te domaćih slikara Ivana Rabuzina i Voje Radoičića.

Ciljevi projekta bili su upoznati život, rad i djela najvećih likovnih umjetnika, uočiti boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi oko nas, prikazati crtom detalje, te stvoriti uvjete za  razvoj umjetničkih i kreativnih sposobnosti kod učenika.

Učenici su tijekom projekta  razvijali svoje komunikacijske vještine, suradnju, rješavanje sukoba mirnim putem, te naučili raditi kao dio grupe, sudjelovati u proces donošenja odluka i odgovornosti koje iz toga proizlaze.

Radove  nastale tijekom projekta redovito  su izlagali u školskoj knjižnici i objavljivali na web stranici svoga razreda. Pogledajte radove u foto-albumu.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 1. 7. 2020. 08:20

Naša škola nagrađena je eTwinning School Label 2020-2021

S ponosom objavljujemo dopis koji nam je stigao od eTwinning Teama:

Dear Petrunjela Krajačić and Sanja Kovačević
Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2020-2021 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week and on other eTwinning and European Commission's news channels.

What's next

  • You can proudly use the eTwinning School Label (here attached) on your school's website.
  • Shortly, we will send you a package containing some eTwinning materials and of course the eTwinning School plaque.
  • You will be invited to participate in the eTwinning Schools' Group and in the various activities dedicated to eTwinning Schools.
  • To stay updated on the news and activities of the eTwinning Schools Group, please sign up to the mailing list: https://groups.etwinning.net/68026/pages/page/413133

Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools' mission which you can download here: https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.

The eTwinning Team

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 20. 3. 2020. 16:56

Dan Japana

Predstavnici Veleposlanstva Japana u Zagrebu, posjetit će našu školu u petak 6.3.2020..

Za učenike četvrtih i šestih razreda pripremili su predavanje o Japanu u kojem će izaslanik za kulturu, g. Yutaro NISHIDA govoriti o zemljopisnim, društvenim, kulturološkim i ostalim posebnostima Japana.
U nastavku slijedi predavanje jednog od bivših stipendista japanske vlade koji su neko vrijeme proveli u Japanu na studiju. Predavanje se temelji na njihovim iskustvima Japana. Učenici će pogledati kratke dokumentarne filmove o Japanu na engleskom jeziku. Teme tih filmova su različite (kultura, tehnologija, društvo...).
Predstavnici Japanskog veleposlanstva izložit će maketu magnetsko-indukcijskog vlaka (maglev) kako bismo učenicima približili Japan kao tehnološki razvijenu zemlju.
Učenicima 4.e koji sudjeluju u e Twinning projektu Let's have a cup of tea prezentirat će japansku ceremoniju ispijanja čaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 5. 3. 2020. 12:34

Dani Pipi Duge Čarape

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump ili kraće – Pipi Duga Čarapa ove godine slavi svoj 75. rođendan.

Ona nosi rasparene prugaste čarape, ima lude crvene pletenice, pjegavo lice i najjača je djevojčica na svijetu. I svih ovih godina njen beskompromisni, šašavi i dobroćudni lik ne prestaje oduševljavati kako djecu tako i odrasle.

Učitelji osnovne škole Augusta Šeone obilježit će Dane Pipi Duge Čarape u razredima razredne, predmetne nastave i produženom boravku. Svaki će učitelj osmisliti sat kako bi učenicima s učenicima obilježio te dane.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 2. 3. 2020. 09:35

eTwinning: Valentinovo u Zagrebu

Dan zaljubljenih ili Valentinovo kao praznik, u Hrvatskoj je prihvaćen početkom 90-tih godina prošlog stoljeća. Na taj dan zaljubljeni se parovi prema tradiciji međusobno daruju ružama i čokoladnim bombonijerama u obliku srca. Sve oko nas je ukrašeno crvenom bojom, na televiziji se prikazuju ljubavni filmovi, s radija slušamo romantične melodije.

Zagrebačke osnovne škole obilježit će Valentinovo u razredima razredne, predmetne nastave i produženom boravku.
Svaki će učitelj osmisliti sadržaje kojima će učenici obilježiti taj dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 13. 2. 2020. 13:55

eTwinning događaj u našoj školi

11. veljače obilježili smo Dan sigurnijeg interneta u razredima razredne i predmetne nastave.
Koristeći materijale s web stranice projekta 
www.dansigurnijeginterneta.org učitelji uključeni na eTwinning platformu, osmislili su odgovarajuće edukativne sadržaje. Cilj je skrenuti učenicima pozornost na internetsku sigurnost. Na taj način bit ćemo dio svjetske zajednice koja promiče sigurnost na internetu.
Pročitajte više i pogledajte primjere učeničkih rješenja:

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević Petrunjela Krajačić  datum: 12. 2. 2020. 09:06

eTwinning projekt: Male tehničke radionice

U okviru realizacije ishoda Tehničke kulture, učiteljica-savjetnica Tehničke kulture, Sanja Kovačević, pokrenula je eTwinning projekt pod nazivom "Male tehničke radionice" za zainteresirane kolegice i kolege koji u svojem nastavnom i izvannastavnom radu realiziraju praktični rad učenika, obradu materijala, uporabu alata, pribora i strojeva.

Više o projektu možete pročitati na stranici live.eTwinning.net.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 13. 1. 2020. 09:51

Prometna kultura - peti razredi

Realizacija projekta školskog kurikuluma "Prometna učilica":

   

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 18. 12. 2019. 15:00

Strenght2Food - sudjelovanje u pilot projektu Vijest ima dokument u privitku

Istraživanje pod nazivom „Pilot projekt: školski obroci i unos voća i povrća u školama s i bez vrtova“ je dio europskog projekta HORIZON – Strenght2Food pod vodstvom Newcastle University iz Velike Britanije, a u Hrvatskoj ga provodi Laboratorij za znanost o prehrani pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Katedra za Marketing pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Redovita tjelesna aktivnosti i pravilne prehrambene navike dio su zdravog stila života te ako se usvoje kroz djetinjstvo i adolescenciju zadržavaju se i u odrasloj dobi. Stoga je cilj pilot projekta razraditi učinkovitu strategiju koja se odnosi na nabavu i kvalitetu hrane za školske obroke te razviti edukacije kojima će se podići svjesnost o važnosti unosa voća i povrća.

Aktivnosti koje se provode u školi su: analiza školskih jelovnika, korekcije u školskim jelovnicima, nutricionističke edukacije, ispitivanje sklonosti djece prema jelima od voća i povrća.
Brošura projekta

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 11. 6. 2019. 08:18
» Arhiva naših vijesti    
 

TražilicaDobro došli!


Anketa
Dragi učenici,veselite li se početku nastave?

Foto i Video iz Šenoe


Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju