preskoči na sadržaj
Projekti i događanja u školi

OŠ A.Šenoe – partner u projektu „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“

Volonterski centar Zagreb je početkom kolovoza 2019. započeo provedbu dvogodišnjeg projekta razvoja školskog volontiranja pod nazivom „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“.

Uz našu školu, partneri na projektu su Hrvatska udruga za mirenje, Udruga O.A.Z.A., Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i IX. gimnazija Zagreb.

Više o projektu u modulu "Šenoini volonteri".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 14. 10. 2019. 11:18

Učenici 3.e uronili u svijet likovnih umjetnika

Učenici 3.e sudjelovali su tijekom ove školske godine u eTwinning projektu "U svijetu likovnih umjetnika".
Projekt su osmislile i pokrenule članice Udruge hrvatskih učitelja Zvono, učiteljice razredne nastave Nevenka Dimač i Sandra Vuk. Projekt je bio namijenjen vrtićima, školama i posebnim odgojno -obrazovnim skupinama, a u njemu je sudjelovalo 62 učitelja/ odgajatelja iz Hrvatske, Malte i Srbije.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 4. 7. 2019. 08:23

e-twinning projekt o zdravom životu

Učenici 3. e razreda uključili su se, drugu godinu za redom. u eTwinning projekt Healthy living -  Živjeti zdravo.

Ove je školske godine  u projektu  sudjelovalo 80 partnera iz 9 država. Jedan od glavnih ciljeva samog projekta, koji je osmislila vukovarska učiteljica Paricija Butrazin, bilo je stvaranje zdravih navika pravilne ishrane za održavanje fizioloških funkcija organizma i zdravlja te podizanje razine svijesti o važnost kretanja i tjelesnog vježbanja za zdravlje i dobro osjećanje. 

Učenici 3.e s projektom su započeli u rujnu 2018., a završili u lipnju 2019. Opis aktivnosti pročitajte u nastavku vijesti, a fotografije objavljujemo u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 28. 6. 2019. 19:09

Strenght2Food - sudjelovanje u pilot projektu Vijest ima dokument u privitku

Istraživanje pod nazivom „Pilot projekt: školski obroci i unos voća i povrća u školama s i bez vrtova“ je dio europskog projekta HORIZON – Strenght2Food pod vodstvom Newcastle University iz Velike Britanije, a u Hrvatskoj ga provodi Laboratorij za znanost o prehrani pri Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te Katedra za Marketing pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Redovita tjelesna aktivnosti i pravilne prehrambene navike dio su zdravog stila života te ako se usvoje kroz djetinjstvo i adolescenciju zadržavaju se i u odrasloj dobi. Stoga je cilj pilot projekta razraditi učinkovitu strategiju koja se odnosi na nabavu i kvalitetu hrane za školske obroke te razviti edukacije kojima će se podići svjesnost o važnosti unosa voća i povrća.

Aktivnosti koje se provode u školi su: analiza školskih jelovnika, korekcije u školskim jelovnicima, nutricionističke edukacije, ispitivanje sklonosti djece prema jelima od voća i povrća.
Brošura projekta

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 11. 6. 2019. 08:18

Osvrt i fotografije s književno - glazbene večeri

U srijedu 10.travnja 2019. u našoj školi održana je književno-glazbena večer, a tema ovogodišnje književno-glazbene večeri bila je Mato Lovrak. Ove godine obilježava se 120 godina od njegovog rođenja i 45 godina od njegove smrti.
Pročitajte detaljije u nastavu vijesti i pogledajte fotoalbum događanja...

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Kovačević Petrunjela Krajačić  datum: 15. 4. 2019. 19:11

Književno - glazbena večer 2019

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

pozivamo vas na Književno-glazbenu večer  u srijedu 10. travnja 2019. u 18:30 u učionici glazbene kulture.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Šimić  datum: 3. 4. 2019. 16:31

Projektni dan u Šenoi - 2019. Vijest ima dokument u privitku

Projektni dan posvećen profesoru Baltazaru, simpatičnom izumitelju, liku iz animiranog filma održat će se u utorak 19.3.2019.
Učenici će unutar svojih razrednih odjela, uz menotrsvo razrednika i ostalih učiteljica i učitelja posvetiti raznovrsne aktivnosti obilježavanju 50. godina od prvog emitiranja animiranog filma o profesoru Baltazru, njegovim prijateljima, Baltazargradu i njegovim stanovnicima.

Raspored odvijanja projektnih aktivnosti

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 15. 3. 2019. 19:03
» Arhiva naših vijesti    
 

TražilicaDobro došli!


Spomenica škole


Na današnji dan


Anketa
Koliko knjiga pročitaš u mjesec dana?


Fotografija dana


Šenoina videoteka


Croatian Makers

Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju