preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Školska volonterska zajednica - o projektu

OŠ A.Šenoe – partner u projektu „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“

   

Volonterski centar Zagreb je početkom kolovoza 2019. započeo provedbu dvogodišnjeg projekta razvoja školskog volontiranja pod nazivom „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“.

Uz našu školu, partneri na projektu su Hrvatska udruga za mirenje, Udruga O.A.Z.A., Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i IX. gimnazija Zagreb.

Projekt je usmjeren na stvaranje sretnije i humanije budućnosti u kojem su volonterske zajednice u školama pokretačka snaga održivog razvoja te aktivnog i odgovornog društva. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

U sklopu projekta razvijat će se novi programi izobrazbe i 2 kurikuluma, održavati orijentacijske radionice o volontiranju, zaštiti okoliša i nenasilnoj komunikaciji, provoditi edukacija o menadžmentu volontera i mnoštvo volonterskih akcija. Također, izradit će se i tiskati nova publikacija o osnovnoškolskom volontiranju, a u školama-partnerima urediti posebne prostorije za vrijedne volontere.

U našoj školi smo već pokrenuli osnivanje volonterskog kluba pod nazivom „Šenoini volonteri“ i u postupku je uređenje školskog volonterskog kutka.

Na ovoj ćemo vas poveznici redovno izvještavati o daljnjem tijeku projekta.

Ravnateljica
Ivana Sauha

 

Stajališta izražena na internet stranici isključiva su odgovornost OŠ Augusta Šenoe Zagreb i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Školska volonterska zajednica - obavijesti

Radionice o održivom razvoju i podjela zahvalnica volonterima

Zadnja faza projekta "Šenoini volonteri" u ovoj šk.godini, bile su odlične radionice o održivom razvoju koje nam je održala udruga OAZA i na kojima je sudjelovalo više od 250 učenika naše škole.

I na kraju nam je još samo ostalo podijeliti zahvalnice našim najaktivnijim volonterima i njihovim voditeljicama, što smo i učinili 16.6.2021..

Pogledajte više fotografije s događanja u foto-albumu.

Želim svim našim volonterima ugodne praznike i vidimo se u novim volonterskim akcijama iduće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 29. 6. 2021. 14:20

Prezentacija projektnih aktivnosti

U četvrtak 18.03.2021. proveli smo projektni dan "Šenoa volontira".

Projektne aktivnosti odvijale su se u učionicima i školskim hodnicima, na školskom dvorištu, u sportskoj dvorani, a tri razredna odjela posjetila su prodajnu, humanitarnu izložbu SŠ - Centar za odgoj i obrazovanje.

Prikupili smo veliki broj fotografija i video zapisa, te izradili kratki video prikaz događanja. POGLEDAJTE

Zahvaljujemo svima na svim uspješno provedenim aktivnostima i akcijama!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević Ivana Sauha  datum: 6. 4. 2021. 16:20

Posjetu Domu za starije i nemoćne Trešnjevka

Mali volonteri 3.d razreda 31.3.2021. su bili u posjetu Domu za starije i nemoćne Trešnjevka.

Svojim dolaskom smo razveselili umirovljenike otpjevanim pjesmama, pismom podrške i uskrsnim paketićima sa slatkišima i čestitkom. Bend umirovljenika nas je iznenadio himnom doma i izrađenim ukrasnim uskrsnim jajima. Svidjele su im se naše pjesme i dobra volja te su izrazili želju da ih uskoro opet posjetimo.

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović  datum: 6. 4. 2021. 15:29

Šenoini volonteri u radio emisiji "Čičak"

Šenoini volonteri gostovali su 23. ožujka 2021. u emisiji Čičak koja se emitira na Prvom programu Hrvatskog radija.
Čičak je mozaička emisija za stariju školsku dob voditelja i urednika Gorana Kušeca.

Volonteri su govorili o projektnom danu  ˝Šenoa volontira˝ i drugim aktivnostima školskog volonterskog kluba.

Njihov razgovor možete poslušati na poveznicia fotografije pogledati u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 26. 3. 2021. 18:23

"Male ruke uređuju bez muke"

Učenici 1.b i 4.a su realizirali svoju volontersku akciju "Male ruke uređuju bez muke" u petak 26.3.2021..

Uz pomoć svojih učiteljica, Ivanke i Tatjane, obojali su postojeće društvene igre na školskom dvorištu. Pridružili su im se i učenici 2.c i 2.d koji su bili na dvorištu.
Koliko su bili marljivi i uspješni, a iznad svega, sretni jer uređuju svoje školsko dvorište, vidi se na priloženim fotografijama.

Bravo, volonteri!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Šikić  datum: 26. 3. 2021. 17:24

Osmijeh za Petrinju

Tijekom provedbe projektnih aktivnosti "Šenoa volontira" dio razrednih odjela sudjelovao je u humanitarnoj akciji Srednje škole - Centra za odgoj i obrazovanje pod nazivom "Osmijeh za Petrinju".

Primili smo zahvalu ravnateljice Srednje škole - Centar za odgoj i obrazovanje, gđe. Đane Baftiri na sudjelovanju, te dijelimo video zapis o ovom događanju.

Hvala svima na sudjelovanju :)

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Kovačević  datum: 24. 3. 2021. 10:57

Knjige za DV Vrbik

Dio knjiga koje smo skupili u organizaciji Volonterskog kluba tijekom prosinca, nažalost nisu htjeli primiti domovi za djecu pa smo ih odnijeli u Dječji vrtić Vrbik.

Zahvalili su nam na donaciji, a najviše su se razveselila djeca koja će uživati u novim slikovnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović  datum: 10. 3. 2021. 08:50

Djeca djeci – Dragi mali prijatelju

Mali volonteri, naše škole, učenici 1.e i 4.d razreda, uključili su se u akciju Djeca djeci – Dragi mali prijatelju.

Učenici su vrlo rado prihvatili ideju koju su pokrenuli roditelji učenika 1.e razreda. Pripremili su pakete pomoći u koje su umetnuli lijepe poruke podrške za učenike OŠ Budaševo.
Paketi su prema Budaševu poslani 26. veljače 2021..

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 1. 3. 2021. 08:27

Radionica: nenasilna komunikacija

Volonterski klub naše škole marljivo radi na edukaciji učenika za buduće volonterske akcije. Ovoga puta su održane radionice uz pomoć VCZ-a (Volonterskog centra Zagreb) i HUM-a (Hrvatske udruge za mirenje).

Tema radionice, koju je vodila Suzana iz HUM-a, bila je nenasilna komunikacija. Radionice su provedene 17. veljače u 5. e i 8.d razredu.

Učenici su ponešto naučili kako međusobno komunicirati te razlikovati pasivno, agresivno i asertivno ponašanje. Naravno, radionica je bila provedena u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ana Komadina, voditeljica

-----------------------------
Mali volonteri naše škole, učenici 1.e, 3.a i 3.d razreda, sudjelovali su na radionicama nenasilne komunikacije koju je organizirala Hrvatska udruga za mirenje - HUM. Radionice pod nazivom ˝Isti, a različiti˝ vodila je gđa. Suzana Fugaj iz Hrvatske udruge za mirenje. Učenici su kroz zanimljive aktivnosti potaknuti na poštivanje različitosti, promicanje tolerancije te njegovanje prijateljstva i poštovanja u razrednom odjelu. Radionica za učenike 1.e razreda održana je 15. veljače, a učenici trećih razreda prisustvovali su radionicama 19. veljače 2021.
Petrunjela Krajačić, voditeljica

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Komadina Petrunjela Krajačić  datum: 1. 3. 2021. 07:55

Odlazak do Doma za umirovljenike Trešnjevka

Naša akcija uveseljavanja blagdana štićenicima Doma za umirovljenike Trešnjevka je danas privedena kraju na najljepši mogući način. Iako se nismo mogli susresti sa umirovljenicima kako bismo im osobno uručili poklone, dočekali su nas na prozorima i balkonima te zajedno sa našim volonterima otpjevali "Zvončiće". Fotografije pogledajte pod opširnije.

Vjerujemo da će ih pokloni koje smo izradili i knjige koje smo prikupili za njihovu knjižnicu razveseliti tijekom blagdana.

A zidove našeg volonterskog centra će krasiti prekrasan poklon koji smo mi dobili od njih: ručno oslikana sličica, zahvalnica i čestitka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 22. 12. 2020. 13:31

Šenoini volonteri u radio emisiji - 2.dio

U emisiji  Hrvatskog radija Reci nešto – Uvijek prvi  gostovala je  naša gospođa ravnatelj, Ivana Sauha.   

Emisija se bavi  o  novim idejama, metodama i projektima koje su prepoznali pojedinci, ali i različite skupine u  našem društvu.  

Gospođa ravnatelj, Ivana Sauha, govorila je  o osnutku,  radu i planovima Volonterskog kluba naše škole koji  aktivno sudjeluje u  projektu  Volonterskog centra Zagreb "Školska volonterska zajednica - snaga za održivi razvoj"  

Njihov razgovor,  emitiran  16.12.  na Prvom programu Hrvatskog radija, poslušajte na poveznici  

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 22. 12. 2020. 08:20

Šenoini volonteri u radio emisiji

Od ove školske godine u  našoj školi djeluje Volonterski klub.

Mali volonteri, uključili  su se aktivno u projekt "Školska volonterska zajednica - snaga za održivi razvoj"  kroz koji su upoznali s pojmom volontiranja te njegovim vrijednostima, ali krenuli aktivno volontirati kroz niz ekoloških i humanitarnih akcija.

O aktivnostima Školskog volonterskog kluba volonteri prvašići Sara i Petar, trećaš Krste i petašica Mia razgovarali su s novinarkom Hrvatskog radija Sandrom Maričić. Njihov razgovor objavljen je u emisiji Pet za pet koja je emitirana 21.12. na 1. programu Hrvatskog radija.

Poslušajmo emisiju "Pet za pet"

  :: opširnije :: 


objavio: Petrunjela Krajačić  datum: 22. 12. 2020. 07:30

Rezultati akcije "Djeca za 5"

Dragi roditelji, učenici i učitelji!

Zahvaljujemo vam na velikom odazivu u akciji Djeca za 5  i akciji sakupljanja knjiga. Odaziv je bio zaista velik te nas to jako veseli.
Igračke su odvezene u udrugu Krugovi koja vam/nam od srca zahvaljuje.
Knjige će biti uručene korisnicima Doma umirovljenika Trešnjevka, djeci u Dječjem domu Antun Gustav Matoš i Dječjem vrtiću Vrbik.
Kontaktirali smo desetke domova i udruga, no nažalost mnogi su nas odbili.

U prilogu je nekoliko fotografija prikupljenih igračaka i knjiga.

Srdačan pozdrav i ugodne blagdane žele vam voditeljice Volonterskog kluba, Ana, Ivana, Lana i Petrunjela! 

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović  datum: 21. 12. 2020. 17:27

Volonterske radionice

„Tko su volonteri?“, „Čime se volonteri bave?“, „Kako možemo postati volonteri?“…

Na ta i još mnoga pitanja dio učenika prvih, trećih, petih i osmih razreda saznali su na radionici „Biti volonter – Razvoj školske volonterske zajednice“ koju su im predstavile učiteljice Lana, Petrunjela i Ana. S obzirom na epidemiološku situaciju, radionice se nisu mogle održati u svim razredima.

Učenici su pokazali odlično znanje na kvizu o volontiranju, osmislili svoje heroje koji pomažu ljudima, uključili se u akciju izrađivanja straničnika za knjige i prigodnih  božićnih poklona (čestitke, zvjezdice, patuljke, figurice snjegovića i Djeda Mraza) te oslikavanja platnenih vrećica. Svi ti pokloni razveselit će umirovljenike staračkog domu u našem susjedstvu.

Osim što su izrađivali i pakirali poklone, učenici su dali brojne ideje za nove volonterske akcije.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Komadina  datum: 18. 12. 2020. 15:55

Međunarodni dan volontera u Šenoi

5.12. smo obilježili Mađunarodni dan volontera. Mali volonteri OŠ Augusta Šenoe ove godine su partneri u projektu "Školska volonterska zajednica - snaga za održivi razvoj" te su sudjelovali na radionici o volonterizmu u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb. 

3.d je izradio ukrase, a 1.e čestitke za umirovljenike doma u blizini naše škole. Uz poneku knjigu, nadamo se da ćemo im barem malo uljepšati nadolazeće blagdane.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović  datum: 9. 12. 2020. 17:08

Akcija: "Djeca za 5" Vijest ima dokument u privitku

Od 7.12. do 11.12. ponovno organiziramo akciju "Djeca za pet" - prikupljamo rabljene, ali očuvane igračke, a udruga Krugovi ih prodaje i novac uplaćuje djeci oboljeloj od malignih bolesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović Ana Komadina Petrunjela Krajačić  datum: 4. 12. 2020. 07:49

Logo "Šenoini volonteri" Vijest ima dokument u privitku

Poštovani i dragi svi,

s ponosom vam predstavljamo logo našeg Volonterskog školskog kluba!

U prilogu pročitajte i kurikulum izrađen u sklopu projekta "Školska volonterska zajednica - snaga za održivi razvoj".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 4. 12. 2020. 07:42

Sa stranica Noine Arke

Prenosimo fotografije koje je objavila Noina Arka, o akciji doniranja za napuštene životinje: Mali volonteri OŠ August Šenoa

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Komadina  datum: 16. 10. 2020. 10:24

Zalijevanje voćaka

Mali volonteri zalijevaju sadniceNakon što su „veliki volonteri“ (osmaši) posadili voćke, „mali volonteri“ (učenici trećeg razreda) su se pobrinuli da naše voćke imaju dovoljno vode. Zagrabili su kantice i bočice te su zalijali voćke prošlog petka, 2. listopada.
Kako je sve izgledalo, pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Komadina  datum: 7. 10. 2020. 16:24

Skupljanje pomoći za udrugu Noina arka

Volonteri ne posustaju. Zasadili su voćke te su spremni za novu akciju. Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada te su odlučili pomoći udruzi Noina arka. Prenosimo njihovu molbu:

Poštovani i dragi svi,

4. listopada obilježava se Međunarodni dan zaštite životinja. Tim povodom volonteri naše škole pozivaju sve vas i sve učenike naše škole da  uključe u akciju skupljanja pomoći za životinje o kojima skrbi Noina arka, Hrvatska udruga zaštitnika životinja.

U akciji, koja će trajati od 5. do 12. listopada, skupljat će hrana  i pokrivači za pse i mačke.
Volonteri Noine arke  preuzet će prikupljene donacije u ponedjeljak 12. 10. u jutarnjim satima na školskom igralištu.

Unaprijed zahvaljujemo na sudjelovanju i pomoći, 

voditeljice volontera OŠ Augusta Šenoe,
Lana Banovec Čović, Ana Komadina i Petrunjela Krajačić

  :: opširnije :: 


objavio: Lana Banovec Čović Ana Komadina Petrunjela Krajačić  datum: 1. 10. 2020. 08:14

Sadnja voćaka

  Volonterski klub naše škole službeno je počeo s radom. 29. rujna proveli smo prvu akciju sadnje jabuka, malina i kupina koje smo dobili od Volonterskog centra Zagreb (VCZ).

Učenici – volonteri iz 8.c razreda, uz veliku pomoć učiteljice Tamare Jankulovski, vrijedno su zasukali rukave, uhvatili se lopata i zasadili dvije jabuke, dvije maline i dvije kupine. Sadnja je prošla u veselom i zabavnom tonu, što se najbolje vidi iz priloženih fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Komadina Tamara Jankulovski  datum: 30. 9. 2020. 16:12

Prostor volonterskog kluba

Dragi učenici i roditelji,

prostor našeg volonterskog kluba je konačno uređen nakon oštećenja u potresu.
Ove godine svakako počinjemo sa radom, no zbog epidemioloških mjera počinjemo sa malim koracima, unutar razrednih odjeljenja učiteljica-voditeljica: Ane, Petrunjele i Lane.

Redovito ćemo vas obavještavati o svim našim akcijama!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 18. 9. 2020. 07:44

OŠ A.Šenoe – partner u projektu „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“

Volonterski centar Zagreb je početkom kolovoza 2019. započeo provedbu dvogodišnjeg projekta razvoja školskog volontiranja pod nazivom „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“.

Uz našu školu, partneri na projektu su Hrvatska udruga za mirenje, Udruga O.A.Z.A., Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina i IX. gimnazija Zagreb.

Više o projektu u modulu "Šenoini volonteri".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sauha  datum: 14. 10. 2019. 11:18
 


TražilicaDobro došli!


Anketa
Dragi učenici,veselite li se početku nastave?

Foto i Video iz Šenoe


Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju