preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Ljetni praznici 2020

   

 

Ugodne, vesele i zabavne ljetne praznike žele vam

djelatnici OŠ Augusta Šenoe

 

Likovni rad: NF, 6.d

Dobrotvorni tim Strategije razvoja škole

Naša škola već dugi niz godina sudjeluje u raznim dobrotvornim akcijama, bilo da se priključuje nekim akcijama dobrotvornih institucija na razini cijele Republike Hrvatske (Crveni križ, Hrvatski Caritas, Marijini obroci…), bilo nekim manjim inicijativama pojedinih dobrotvornih udruga ili organiziranjem prikupljanja pomoći pojedincima iz naše škole ili bližeg školskog okruženja.

Zašto je važno djecu odgajati za dobrotvornost i socijalnu osjetljivost?
Zato što su dobrota, plemenitost, solidarnost i osjetljivost za potrebe drugih put prema iskustvu istinske radosti i smisla ljudskog života.
Posebno je važno što u nekim navedenim akcijama naša djeca izravno pomažu vršnjacima iz Zagreba, cijele Republike Hrvatske ili djeci Afrike kojoj nema tko pomoći.
U nekim akcijama djeca dobivaju izravan odgovor putem pisama zahvale i vide da je njihova pomoć zaista došla u ruke onih kojima je najpotrebnija.

Zato vas iskreno molimo da svesrdno i s potpunim povjerenjem podržite naše školske dobrotvorne akcije i da na taj način zajedno doprinesemo odgoju naše djece te pomognemo u izgradnji plemenitijeg i solidarnijeg svijeta.

Dobrotvorne akcije

Dobrotvorna akcija: za Dom sv. Ivana Pavla II. u Beninu

Poštovani roditelji, dragi  prijatelji Osnovne škole Augusta Šenoe!

Dobrotvorni tim osnovne škole Augusta Šenoe poziva vas da se uključite u našu dobrotvornu akciju prikupljanja novčane pomoći za Dom sv. Ivana Pavla II. u Beninu (u Africi), koja će trajati do 17. travnja, tj. do početka Uskrsno-proljetnog odmora.
Vodeći se biblijskim citatom da „Bog ljubi vesela darivatelja“ i da je „blaženije darivati, a ne primati“ potičemo vas na velikodušnost i milosrđe prema onima kojima zaista nema tko pomoći. Ovom akcijom doslovno spašavamo živote djevojčica koje bi umrle na ulici.

Unaprijed zahvalni,
Dobrotvorni tim Osnovne škole Augusta Šenoe


Spomenuti Dom je zapravo prihvatilište spasa za djevojčice, jer zbog tamošnjeg mentaliteta one nemaju previše mogućnosti za obrazovanje i primjeren odgoj (budući da u tom dijelu Afrike žene udajom napuštaju dom i odlaze živjeti s muževljevom obitelji, smatra se neisplativim uložiti u njihovo obrazovanje, a to je osobito izraženo kada izgube jednog ili oba roditelja. Vlč. Odilon Singbo, duhovni pomoćnik u Župi sv. Marka Križevčanina, vidio je gradnju prihvatilišta za djevojčice kao jedan od načina kako odgovoriti na goruće potrebe društva i Crkve u Beninu).Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Josip Štefanac   datum: 22. 3. 2019.

TražilicaDobro došli!


Spomenica škole


Anketa
Dragi učenici, ocijenite vlastito zadovoljstvo sudjelovanjem u nastavi na daljinu.Fotografija dana


Na današnji dan


Šenoina videoteka


Croatian Makers

Red button -MUP

 


Sigurniji internet


Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju